TennisTraining

Clubtraining • SelectieTrainingTSM Tennis AcademyRegionale Centrale Training

De lessen zijn verdeeld over twee seizoenen:

  • Zomertraining: 1 april t/m 30 september
  • Wintertraining: 1 oktober t/m 31 maart

Alle lessen worden verzorgd op tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg. Dit is de thuisbasis van tennisvereniging MLTC.
In de winter (periode oktober t/m maart) is het tevens mogelijk om in een gymzaal in Middelburg les te krijgen. Dit is uitsluitend mogelijk op maandag in de gymzaal aan de Gerrit van der Veenstraat. Deze indoorlessen zijn onder leiding van Marjolein Kodde-Cijsouw. Bij aanmelding voor het winter-trainingsseizoen is op het inschrijfformulier bij de volwassenen onderscheid gemaakt tussen indoorlessen en les op tennispark De Veste.
Jeugdtrainingen vinden altijd plaats op tennispark De Veste.

Lessen volgen bij TSM op Tennispark De Veste betekent lid worden van MLTC!

Er kan getraind worden in een groep, met z’n tweeën of je kunt kiezen voor privéles. Ons advies is om jeugdspelers te laten kiezen voor (minimaal) 2x per week trainen. De jeugd kan tevens kiezen voor meer dan 2x per week trainen waarbij een van de extra trainingen een fysieke/ontwikkelingstraining is.
Alle lessen duren 50 minuten m.u.v. privéles en de fysieke training. Privéles duurt 25 minuten. De fysieke training duurt 60 minuten.
Eerstejaars jeugd (geboren in 2012 of later) kan kiezen voor eenmaal per week trainen in een groep van minimaal 6 personen.

Lessen kunnen gevolgd worden op alle werkdagen. Marjolein Kodde-Cijsouw geeft tijdens het zomerseizoen les op dinsdag en vrijdag en gedurende het winterseizoen op maandag en vrijdag; Marcel van Sabben en Nathalie van Sabben-Vinkoert verzorgen reguliere lessen van maandag t/m donderdag.

De jeugd wordt geadviseerd om minimaal 2x per week te trainen voor een vlottere ontwikkeling van alle vaardigheden. Een extra trainingsmoment daarnaast, in de vorm van fysieke/ontwikkelingstraining, is een uitstekende aanvulling hierop!

Mentale Coaching

TSM biedt de mogelijkheid om ook in te schrijven voor Individuele Mentale Coaching. Deze sessies, geschikt voor 12+ jeugd en volwassenen, verzorgt Marjolein Kodde-Cijsouw. Meer informatie over mentale coaching kan opgevraagd worden bij Marjolein!

SelectieTraining

Jeugdleden kunnen door hun inzet/vorderingen/prestaties geplaatst worden in de MLTC jeugdselectie. Als selectiespeler dien je minimaal 2x per week te trainen, deel te nemen aan de fysieke/ontwikkelingstraining en volwaardig deel te nemen aan de competities (ook aan de door MLTC georganiseerde jeugdwintercompetitie), aan minimaal twee toernooien mee te doen en minimaal twee andere door de JC georganiseerde activiteiten.

Als selectiespeler kun je in aanmerking komen voor subsidie op het trainingsgeld – subsidie wordt door tennisvereniging MLTC beschikbaar gesteld.

TSM Tennis Academy

Speciaal voor de fanatiekere jeugd-wedstrijdspeler heeft TSM de TSM Tennis Academy (TSM TA) in het leven geroepen.
Voor deze jeugdspeler is tennis dé sport voor hem of haar. Deze speler wil het maximale uit zichzelf halen op tennisgebied. Minimaal 3 tot 5x per week tennistraining èn eenmaal per week conditietraining is de wens! Uiteraard behoren het spelen van competities en toernooien daarbij.
Samen met de trainer(s) gaat de speler op zoek naar toernooien die geschikt zijn voor hem of haar. Meer weten over de TSM Tennis Academy, neem dan contact op met Marcel van Sabben via WhatsApp (06 55 39 85 71) of e-mail.

Regionale Centrale Training

Ook als niet-MLTC’er kan een KNLTB jeugdlid training volgen bij TSM. TSM vervult hiermee, tezamen met MLTC, een regionale rol ter ondersteuning van het Breedte-tennis èn Wedstrijd-tennis! TSM biedt al jaren voor iedereen de gelegenheid om te trainen en spelen zoals hij of zij dat wil. Het doel is om deze mogelijkheden aan te bieden aan iedereen in de regio (Walcheren en naastgelegen regio’s). Meer informatie over RCT kun je hier vinden.

Klik hier om in te schrijven voor ZomerTraining 2023!

×

Hi!

Klik hieronder om rechtstreeks te chatten met Marcel of stuur een e-mail.

× App met TSM (Marcel)