TennisTraining

De lessen worden verdeeld over twee seizoenen gegeven:

  • Zomertraining: 1 april t/m 30 september
  • Wintertraining: 1 oktober t/m 31 maart

Alle lessen worden verzorgd op tennispark De Veste, Griffioenpad 1 te Middelburg. Dit is de thuisbasis van tennisvereniging MLTC.
In de winter is het tevens mogelijk om in een gymzaal in Middelburg les te krijgen. Dit is uitsluitend mogelijk op maandag in de gymzaal aan de Gerrit van der Veenstraat. Deze indoorlessen zijn onder leiding van Marjolein Kodde-Cijsouw. Bij aanmelding voor het winter-trainingsseizoen is op het inschrijfformulier bij de volwassenen onderscheid gemaakt tussen indoorlessen en les op tennispark De Veste.
Jeugdtrainingen worden altijd verzorgd op tennispark De Veste.

Lessen volgen bij TSM op Tennispark De Veste betekent lid worden van MLTC!

Er kan getraind worden in een groep, met z’n tweeën of je kunt kiezen voor privéles. Ons advies is om jeugdspelers te laten kiezen voor (minimaal) 2x per week trainen. De jeugd kan tevens kiezen voor 3x per week trainen waarbij de 3e training een fysieke/ontwikkelingstraining is.
Alle lessen duren 50 minuten m.u.v. privéles. Privéles duurt 25 minuten.
Voor eerstejaars jeugd (geboren in 2012 of later) kan gekozen worden voor eenmaal per week trainen in een groep van minimaal 6 personen.

Lessen kunnen gevolgd worden op alle werkdagen. Marjolein Kodde-Cijsouw geeft tijdens het zomerseizoen les op dinsdag en vrijdag en gedurende het winterseizoen op maandag en vrijdag; Marcel van Sabben en Nathalie Vinkoert verzorgen lessen van maandag t/m zaterdag.

De jeugd wordt geadviseerd om minimaal 2x per week te trainen voor een vlottere ontwikkeling van alle vaardigheden. Een 3e trainingsmoment, in de vorm van fysieke/ontwikkelingstraining, is een uitstekende aanvulling hierop!

Vanaf komend winterseizoen biedt TSM de mogelijkheid om ook in te schrijven voor Individuele Mentale Coaching. Deze sessies, geschikt voor 12+ jeugd en volwassenen, worden verzorgd door Marjolein Kodde-Cijsouw. Meer informatie hierover volgt zeer binnenkort!

Selectietraining

Jeugdleden kunnen door hun inzet/vorderingen/prestaties geplaatst worden in de MLTC jeugdselectie. Als selectiespeler dien je minimaal 2x per week te trainen, deel te nemen aan de fysieke/ontwikkelingstraining en volwaardig deel te nemen aan de competities (ook aan de door MLTC georganiseerde jeugdwintercompetitie), aan minimaal twee toernooien mee te doen en minimaal twee andere door de JC georganiseerde activiteiten.

Als selectiespeler kun je in aanmerking komen voor subsidie op het trainingsgeld – subsidie wordt door tennisvereniging MLTC beschikbaar gesteld.

Regionale Centrale Training

Ook als niet-MLTC’er kan een KNLTB jeugdlid training volgen bij TSM. TSM vervult hiermee, tezamen met MLTC, een regionale rol ter ondersteuning van het Breedte-tennis èn Wedstrijd-tennis! TSM biedt al jaren voor iedereen de gelegenheid om te trainen en spelen zoals hij of zij dat wil. Het doel is om deze mogelijkheden aan te bieden aan iedereen in de regio (Walcheren en naastgelegen regio’s). Meer informatie over RCT kun je hier vinden.

Klik hier om in te schrijven voor WinterTraining 2021-2022!

Met ingang van maandag 17 januari 2022 zijn alle tennis- en padeltrainingen weer hervat volgens het reguliere rooster!

×

Hi!

Klik hieronder om rechtstreeks te chatten met Marcel of stuur een e-mail.

× App met TSM (Marcel)