Inschrijven voor Zomertraining 2021?

Het TrainersTeam

Het trainersteam van TSM bestaat uit 3 trainers: Marjolein Kodde-Cijsouw, Marcel van Sabben en Nathalie Vinkoert. Marcel en Nathalie geven altijd les op tennispark De Veste, thuisbasis van tennisvereniging MLTC. Marjolein is een aantal dagen te vinden op MLTC en verzorgt daarnaast ook lessen bij TV De Golfbreker te Zoutelande.

Marjolein Kodde Cijsouw

Marjolein heeft als achtergrond de KNLTB Bondstraining. Op haar 16e werd zij Zeeuws kampioen ME 16 jaar. Inmiddels was Marjolein ook al lid van MLTC waar zij jarenlang in het 1e team samen speelde met o.a. Joost Thorenaar en Remco Maandag.
In 1983 begon Marjolein met lesgeven op diverse Walcherse tennisclubs. In 1984 richtte zij samen met Remco tennischool “Remato” op. Op het moment dat Marjolein moeder werd, heeft zij het aantal lesdagen per week ingekort om er te kunnen zijn voor de kinderen. Nog steeds geeft zij met heel veel plezier en passie les aan een flinke groep leerlingen op MLTC. Sinds 2011 geeft Marjolein ook tennisles bij “TV de Golfbreker” in Zoutelande.
T 06 53 58 17 66

Marcel van Sabben

Marcel van Sabben (hoofdtrainer van TSM) is al heel jong met tennis in aanraking gekomen. Zijn grote talent werd snel opgemerkt en vanaf dat moment heeft hij de hele bondstraining doorlopen. Diverse Zeeuwse titels heeft hij op zijn naam staan, daarnaast heeft hij hoog meegedraaid in Nederland in de “lichting Kraijcek”.
Marcel is vanaf 1990 werkzaam als tennisleraar/trainer op diverse verenigingen. Daarnaast is hij geruime tijd assistent-bondstrainer geweest in het Zeeuwse. In district Rotterdam heeft hij menig jaar regio-training verzorgd. Eveneens is hij trainer/begeleider geweest van vele nationale bondskinderen.
Marcel heeft als speler èn als trainer/begeleider ervaring op het hoogste nationale niveau.
Inmiddels is Marcel alweer heel wat jaren een vaste waarde in het Middelburgse trainersteam.
T 06 55 39 85 71

Marcel van Sabben

Nathalie is van jongs af aan al te vinden op de tennisbaan. Al zolang ze zich kan heugen ging ze mee op sleeptouw naar verschillende tennisbanen in het Zeeuwse als haar ouders competities en toernooien speelden. Vaak liep ze dan zelf ook met bal en racket rond. Je kunt stellen dat tennis haar met de paplepel is ingegoten.
Rond haar achtste levensjaar is zij zelf begonnen met tennisles bij LTC DOS. Duidelijk werd dat zij wel enige aanleg had en meer uitdaging kon gebruiken. Al snel kwam ze terecht bij MLTC waar meer jeugdspelers waren (en nog steeds zijn 😉 Niet veel later werd ze opgenomen in de bondstraining bij de KNLTB.
Nathalie behoorde tot de Zeeuwse jeugdtop. Ze heeft tijdens haar jeugdige tenniscarrière aan vele regionale en nationale toernooien meegedaan. Ook mocht zij deelnemen aan het nationale Audi-circuit waar de beste spelers van Nederland tegen elkaar streden. Daarnaast heeft ze naast vele binnenlandse toernooien ook aan buitenlandse toernooien en internationale uitwisselingen meegedaan.
Rond haar 20e kwam tennis op een laag pitje te staan. Maar toen zij eenmaal moeder was en de oudste op tennis ging, begon het weer te kriebelen. Dit vertaalde zich niet naar het streven van haar oude hoge speelniveau maar des te meer naar veel vrijspelen met de kinderen. Het actieve tennisouderschap kreeg vervolgens vorm als jeugdcommissielid. Doel was (en is nog steeds) om de activiteiten voor de jeugd uit te breiden en de verbinding te versterken tussen jeugdleden onderling maar ook tussen de junioren en seniorenleden. Zo heeft Nathalie naast persoonlijke spelerservaring ook ervaring opgedaan met het organiseren en begeleiden van de Tenniskids competitie, organiseren van (dag)toernooien, inloopmomenten, kampbegeleiding en meer zowel voor als achter de schermen.
Daarnaast is zij ook gaan assisteren bij diverse jeugdtrainingen en kennismakingsclinics. Dit bleek zij zo leuk te vinden dat zij besloot om van lesgeven haar werk te maken.
Naast het lesgeven doet Nathalie ook veel achter de schermen voor de tennisschool.
T 06 28 23 31 20

Beste (ouders van jeugd-) tennissers,

Vorig jaar heeft onze zeer gewaardeerde collega en vriend Remco zijn leerlingen en de leden van MLTC geïnformeerd over zijn gezondheid.
Helaas heeft TSM, in overleg met het bestuur van MLTC, zijn verantwoording moeten nemen. Als gevolg hiervan zijn in december de leden in kennis gesteld van zijn naderend afscheid.
Het doet ons verdriet te moeten meedelen dat Remco met ingang van april aanstaande geen lessen meer zal verzorgen voor TSM op MLTC.

Bijna 40 jaar heeft Remco dit met veel plezier en passie gedaan.
Remco betekent veel voor MLTC en MLTC is Remco’s “cluppie”.
Daarom doen wij deze mededeling met pijn in ons hart.


Grote waardering hebben wij voor Remco’s tomeloze inzet en zijn vakkennis waar hij ruim buiten de Zeeuwse grenzen om bekend staat.
Hij heeft door zijn grote technische kennis en tactisch inzicht veel goede tennissers opgeleid. Daarnaast ontelbaar veel leden plezier in het spel meegegeven.
Het bleef niet alleen bij lesgeven. Door de jaren heen heeft Remco veel georganiseerd: tennistoernooien, uitwisselingen, tenniskampen, reünies etc. Door de trainingen en de organisatie van allerlei activiteiten ontstond er een unieke combinatie voor leerlingen. Dit heeft voor ontzettend veel plezier, binding en saamhorigheid gezorgd, zowel op als naast de baan.
Daarom zullen wij en vele (voormalige) leerlingen voor altijd prachtige herinneringen blijven bewaren aan Remco’s lessen en aan de vele activiteiten en evenementen.

Wij zijn Remco ontzettend dankbaar voor de jarenlange, fijne samenwerking en voor alles wat hij voor ons, TSM, MLTC en heel tennissend Zeeland betekent.

Remco is een clubicoon van MLTC en wij zijn ervan overtuigd dat dit in lengte van dagen zo zal blijven.

Met vriendelijke groet,
Namens TSM,
Marcel en Marjolein 

Van 8 t/m 10 maart heeft Remco de beschikking over de trainingsbanen in de avonduren.
Aanstaande dinsdag (9 maart) is er fysieke training! Aanvang 17.30 uur. Alle kinderen zijn wederom van harte welkom om een proefles mee te doen!

I.v.m. de avondklok eindigen alle trainingen omstreeks 20.30 uur!

×

Hi!

Klik hieronder om rechtstreeks te chatten met Marcel of stuur een e-mail.

× App met TSM (Marcel)