Het TrainersTeam

Het trainersteam van TSM bestaat uit 4 trainers: Marjolein Kodde-Cijsouw, Marcel van Sabben, Nathalie van Sabben-Vinkoert en Rudi Otten. Marcel, Nathalie en Rudi geven altijd les op tennispark De Veste, thuisbasis van tennisvereniging MLTC. Marjolein is een aantal dagen te vinden op MLTC en verzorgt daarnaast ook lessen bij TV De Golfbreker te Zoutelande.

Marjolein Kodde Cijsouw

Marjolein heeft als achtergrond de KNLTB Bondstraining. Op haar 16e werd zij Zeeuws kampioen ME 16 jaar. Inmiddels was Marjolein ook al lid van MLTC waar zij jarenlang in het 1e team samen speelde met o.a. Joost Thorenaar en Remco Maandag.
In 1983 begon Marjolein met lesgeven op diverse Walcherse tennisclubs. In 1984 richtte zij samen met Remco tennischool “Remato” op. Op het moment dat Marjolein moeder werd, heeft zij het aantal lesdagen per week ingekort om er te kunnen zijn voor de kinderen. Nog steeds geeft zij met heel veel plezier en passie les aan een flinke groep leerlingen op MLTC. Sinds 2011 geeft Marjolein ook tennisles bij “TV de Golfbreker” in Zoutelande.
Marjolein geeft in de zomer tennistraining aan volwassenen op dinsdag en vrijdag, in de winter op maandag (indoor) en vrijdag. Daarnaast verzorgt zij ook Mentale Coaching Sessies, geschikt voor 12+ jeugd en volwassenen.
T. 06 53 58 17 66

Marcel van Sabben geeft tennistraining (jeugd + volwassenen) van maandag t/m donderdag.
T. 06 55 39 85 71

Nathalie is van jongs af aan al te vinden op de tennisbaan. Al zolang ze zich kan heugen ging ze mee op sleeptouw naar verschillende tennisbanen in het Zeeuwse als haar ouders competities en toernooien speelden. Vaak liep ze dan zelf ook met bal en racket rond. Je kunt stellen dat tennis haar met de paplepel is ingegoten.
Rond haar achtste levensjaar is zij zelf begonnen met tennisles bij LTC DOS. Duidelijk werd dat zij wel enige aanleg had en meer uitdaging kon gebruiken. Al snel kwam ze terecht bij MLTC waar meer jeugdspelers waren en nog steeds zijn 😉 Niet veel later werd ze opgenomen in de bondstraining bij de KNLTB.
Nathalie behoorde tot de Zeeuwse jeugdtop. Ze heeft tijdens haar jeugdige tenniscarrière aan vele regionale en nationale toernooien meegedaan. Ook mocht zij deelnemen aan het nationale Audi-circuit waar de beste spelers van Nederland tegen elkaar streden. Daarnaast heeft ze naast vele binnenlandse toernooien ook aan buitenlandse toernooien en internationale uitwisselingen meegedaan.
Rond haar 20e kwam tennis op een laag pitje te staan. Maar toen zij eenmaal moeder was en de oudste op tennis ging, begon het weer te kriebelen. Dit vertaalde zich niet naar het streven van haar oude hoge speelniveau maar des te meer naar veel vrijspelen met de kinderen. Het actieve tennisouderschap kreeg vervolgens vorm als jeugdcommissielid. Doel was (en is nog steeds) om de activiteiten voor de jeugd uit te breiden en de verbinding te versterken tussen jeugdleden onderling maar ook tussen de junioren en seniorenleden. Zo heeft Nathalie naast persoonlijke spelerservaring ook ervaring opgedaan met het organiseren en begeleiden van de Tenniskids competitie, organiseren van (dag)toernooien, inloopmomenten, kampbegeleiding en meer zowel voor als achter de schermen.
Daarnaast is zij ook gaan assisteren bij diverse jeugdtrainingen en kennismakingsclinics. Dit bleek zij zo leuk te vinden dat zij besloot om van lesgeven haar werk te maken.
Naast het lesgeven doet Nathalie ook veel achter de schermen voor de tennisschool.
Nathalie geeft tennistraining van maandag t/m donderdag aan zowel jeugd als volwassenen.
T. 06 28 23 31 20

Merlijn Voskamp verzorgt vanaf juni 2024 padellessen voor TSM. Op dinsdag en woensdag is Merlijn te vinden in padelkooi 1!

×

Hi!

Klik hieronder om rechtstreeks te chatten met Marcel of stuur een e-mail.

× App met TSM (Marcel)